![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam coś w rodzaju zegara - specyficzny wykres kołowy zależny od czasu. Wykres jest po skomplikowanych obliczeniach kreślony w php i wywoływany z parametrami.
Marzy mi się, by 1. Wykres odświeżał się automatycznie, powiedzmy, co 5 min. 2. Nie przeładowywać przy tym całej strony, 3. Sprawić wrażenie ciągłości tej operacji (mniej więcej jak obrót wskazówek zegara), 4. Skrypt i ścieżki do plików na serwerze w postaci explicite mają być niedostępne dla użytkownika. PHP samo tego nie zapewni. Jakieś skrypty w Ajax pewnie da się w sieci znaleźć i zaadaptować. Te skrypty jednak z definicji nie spełniają wymagania p-ktu 4., bo tam wszystko jest podane na tacy. A może się mylę i da się użyć ścieżek względnych bez ujawniania bazowej? Moje dotychczasowe doświadczenie jest w tej materii negatywne ale też ze względu na zbytnią otwartość kodu nie starałam się uczyć javascript. Wystarczały mi dotąd banalnie prościutkie gotowce. Co mi radzicie? Zapomnieć o wykresach w PHP i zacząć kombinować np. z CGI? A może całkiem z czym innym? Szczerze mówiąc, nie mam jeszcze pojęcia, co można zrobić w CGI, czy to w ogóle obejmuje grafikę i jakiej jakości. Mam spore doświadczenie w programowaniu ale bardzo niewielkie w aplikacjach internetowych. Dotąd wystarczał mi HTML + PHP jako silnik obliczeniowy. Teraz czas na coś o większych możliwościach. Do flasha jakoś nie mam przekonania. Te produkcje, co widzę, są mało ciekawe technicznie, wyglądają jak bohomazy z MSPainta. Działam na wynajętym serwerze, żadna instalacja nie wchodzi w grę. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie sądzisz, że jeśli ten 'autor' korzysta ze swojego własnego skryptu/dzieła/programu (jak zwał tak zwał) to Ci to tak po prostu udostępni? Nie, nie sądzę, że udostępni i wcale tego nie oczekuję, że dostanę za friko jakiegoś gotowca. Wystarczy mi wskazanie, w czym to jest zrobione. Mogę też zapłacić pracą w dziedzinie, w której to ja akurat jestem dobra. Od ponad 40 lat utrzymuję się z pracy własnego umysłu. Wiele materiałów też w ten sposób zdobyłam z pozytkiem dla obu stron. Was też nie prosiłam o gotowe rozwiązania, tylko o wskazanie odpowiedniego typu oprogramowania. Chyba po to ktoś to forum założył? Cytat Popatrz na Siebie. Ty nic nie chcesz udostępnić... to tak nawiasem ... Ależ bierz, ile chcesz! Tu rozdaję za darmo: http://astroalgorytmy.eu/wiki/algorytmy/ . Było już o tym wcześniej i wystarczyło przeczytać. Towar jest wartościowy, sprawdzony i wielu ludzi z niego już skorzystało, a ja opłacam z własnej kieszeni serwer. Udzielam także licznych darmowych porad i dzielę się wiedzą na forach i nie tylko, za co ludzie mnie cenią. Tyle, że akurat w całkiej innej tematyce niż tematyka tutejszego Forum. Ty pracujesz za darmo? Chyba, że jeszcze nie pracujesz. To tak nawiasem... To, że nie znacie rozwiązania problemu, nie upoważnia Was do ferowania ocen mojej osobowości. Dowartościujcie się inaczej. Przepraszam, nie zauważyłam, że to forum młodzieżowych bojówek amatorów psychologów. Nazwa mnie zmyliła. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/dostal.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 08:31 |