Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP][MYSQL] problem z dublowaniem rekordow
shtoc

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Witam mam taki problem!
mam w bazie rekordy ktore maja wpisywane adresy www typu www.strona.pl/identyfikator/costam
skrypt pobiera mi taki adres z bazy uzupelnia o nim inne informacje zalozone w bazie oraz dla tego adresu kolejne adresy filmow ktore sa na tej stronie. mniejwiecej tak update jednego + ok 8 nowych i tak w kolko!!

problem mam z tym ze czesto te asdresy sie powtarzaja! i chailbym je jakos wyeliminowac zeby w bazie byly tylko raz! CZy ktos ma pomysl jak pobierac adresy z bazy i porownywac z aktualnie zapisywanym?
jak chailem wypisac adresy to przy 42 tys rekordow robi sie wielka zwiecha :/ moze mi ktos cos podpowiedziec??
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
shtoc

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

hmmm no dalej mam z tym problem.......

to moze zapytam inaczej jakie sa najbardziej efektywne sposoby na wyeliminowanie dublowania rekordow w bazie??

Cytat(shtoc @ 10.12.2008, 10:28:28 ) *
j
ustawilem kolumne web na varchar(300) jako jednoznaczna i not null

pakuje poczatkowy adres do bazy
uruchamiam skrypt wykonuje mi sie jego update ale nie dodaja sie nowe adresy mimo ze skrypt je pobiera do tablicy nie wpisuje ich do bazy... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ?

to jednak dziala!!!

moj blad byl taki ze nie dalem auto_icrementacji na id!!

wiec spoko dziekuje wszystkim za pomoc i zmobilizowanie mnie do myslenia (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 15.10.2025 - 03:15