![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 5 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Chełmno/Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dumping w naszej branży - temat rzeka, powracający z niczym bumerang...
Przyznam szczerze, że do założenia tego wątku zainspirowała mnie poniższa dyskusja: Temat: zdalna_wykonam_ciecie_i_zakodowanie_layoutow_w_niskich_cenach Wiec teraz tutaj można się wyżyć do woli (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Jakie są Wasze doświadczenia odnośnie tego problemu? Jakie przynoszą one realne skutki? Mi przykładowo ostatnio jeden koleś powiedział gdy rzuciłem mu 500zł za system zarządzania sporą bazą danych z wyszukiwarką i paroma innymi bajerami, że podziękuje, bo otrzymał już dużo niższe oferty... Z drugiej strony to, co się dzieje na jednym z serwisów dla free lancerów również woła o pomstę, bo przecież ludzie sami sobie gola strzelają. Czekam na opinie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Mi przykładowo ostatnio jeden koleś powiedział gdy rzuciłem mu 500zł za system zarządzania sporą bazą danych z wyszukiwarką i paroma innymi bajerami, że podziękuje, bo otrzymał już dużo niższe oferty... Różnie to bywa. Może tylko tak powiedział, żebyś zaniżył cene ale patrząc na to co sie ostatnio dzieje to to może być niestety prawda. Dla mnie autor podawanego przez ciebie tematu jest jeszcze dzieckiem które nie wie co to biznes i nie wie jak normalnie pracować. Wyobrażacie sobie co by było gdyby zrobić każdą stronę za 500 ? BA A teraz nawet niżej? Za 500 to ja moge mu mambo zainstalować,skina wrzucić i zrobie pare bardzo drobnych poprawek, a resztą to niech sam się zajmie. Na szcześcię poważni i rozważni klienci zainwestują w profesjonaliste a nie dzieciaki robiące za (jak to ładnie okreslił punkomuzykant) "paczkę fajek" co przyznam za świętą rację. W świecie webmasteringu to prawie tak jak w każdym. Masz np w biedronce "cole" za zlotowke a prawdziwa coca-cole. Każda można wypić ale nie tańsza nie będzie miała tej jakości co normalna coca-cola. Założe się że takie zaniżanie cen niekoniecznie potrwa długo ponieważ jak taki dzieciak zobaczy ile się narobi a gówno dostanie to prędzej czy później będzie musiał podnieść ceny bo inaczej to bedzie musial o tą paczkę fajek żebrać. Za to wkurzają mnie ci wszyscy userzy którzy tylko czatują na okazję do zareklamowanie. np "psd-html-css" i reszta. Jeżeli ktoś będzie szukał osoby do cięcia to sobie zajrzy w ogłoszenia i tam znajdzie. Raz wystarczy. A nie spamować w tematach takimi postami które... nic nie wnoszą do tematu i proponowałbym je usunąć. Ten post edytował wookieb 12.12.2008, 09:55:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 21:17 |