![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Tak szukam w googlu i nie moge znalezc odpowiedzi na moje pytanie: -czy jest cos takiego jak min-height i max-height w odniesieniu do HTMLowego img ? Np mam liste <select> ktora zawiera liste miniaturek obrazkow. Poniewaz kazda miniaturka ma inne wymiary ( roznica wielkosci okolo 10-20% ) chcialbym aby mozna bylo ograniczyc ich wielkosc wyswietlania: obrazki male np do wysokosci 100px wyswietlane byly by klasycznie a wieksze ze stylem height:100px; ( jak widac golym okiem wystarczyloby zastosowac styl max-height ;-) ) Czy istnieje jakies rozwiazanie tego problemu ktore bedzie akceptowane przez obecne IE i FF (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Za wszelkie info z gory dziekuje i pozdrawiam Grzegorz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 39 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety puki co rozwiązanie css'owe nie zadziała dla ie (max-height + overflow: hidden). możliwe, że pozostaje Ci jedynie strojenie wymiarów po stronie serwera. Na javascript się nie znam, ale na pewno da się też i tędy, np poglądowo: if (mini.style.offsetHeight > 100px) mini.style.height = 100+'px'; albo behavior'ami też się da.
googlowałem przed chwilą i znalazłem mnóstwo stron na temat. generalnie sam css nie da rady niestety Ten post edytował hiszpanespaniol 10.12.2008, 20:34:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 15:36 |