![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 1 Dołączył: 12.05.2002 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Jeste zielony jesli chodzi o ajaxowe rozwiazania, a muszę przebrnąć przez taki problem, chciałbym co pare s aktualizować listę rekordów z bazy, czyli aby co jakis czas wykonywane bylo w petli zapytanie mysql, ja sie do tego zabrac i gdzie znajdę potrzebną na ten temat wiedzę ? thanks.. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zeby nie tworzyć nowego temtu chciałem się podpiąć do tego z moim problemem: Chce wywołać funkcje PHP ktora wzruci tablice z danymi. Niestety nie mogę się nigdzie doczytać czy można wywyołac w ten sposob funckje z pod xajaxa.
Oto fragment moje kodu: CODE require(LIB_DIR.'/xajax/xajax.inc.php'); $xajax = new xajax(); $xajax->debugOn(); $xajax->errorHandlerOn(); $xajax->registerFunction("getcardtime"); function getcardtime($idplaca) { $DataFromDatabase = $Firma->GetCardTime($idplaca); $objResponse = new xajaxResponse(); $objResponse->assign("akord","value",$DataFromDatabase['akord']); $objResponse->assign("dniowka","value",$DataFromDatabase['dniowka']); return $objResponse; } $xajax->processRequests(); $SMARTY->assign('xajax', $xajax->getJavascript('img/', 'xajax.js')); Problem rozwiązany wystarczyło przed CODE $DataFromDatabase = $Firma->GetCardTime($idplaca); wstawić krótki wpis: CODE global $Firma;
Ten post edytował szakal_kp 20.12.2008, 13:12:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 12:58 |