![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pytanie czy macie jakieś obserwacje dotyczące wydajności symfony w dużych projektach. Konkretnie nurtuje mnie czy rozległość "w poziome" portalu wpływa znacząco na wydajność. Czyli przykładowo jeden projekt symfony obsługuje np. wortal + sklep + forum + katalog. Wiadomo w takich przypadkach przyrasta klas, reguł w konfiguracji itp. Pytanie czy to znacząco negatywnie wpływa na wydajność. Nie mam jeszcze nic na czym mógłbym to porównać, więc chciałbym poznać wasze opinie/doświadczenia. Żeby doprecyzować chodzi mi tu o to, że portal (a co za tym idzie pojedynczy request) nie tyle jest skomplikowany co rozległy. Ten post edytował athabus 1.12.2008, 16:52:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy ktos może pokazać jakiś duży projekt w symfony, gdzie w bazie jest okolo 50- 100 tabel, i jak to szybko chodzi, ja probowałem cos zrobić gdzie ilośc tabel w bazie około 100, i niestety to bardzo wolno chodzi, na symfony 1.0
http://www.cmsynazamowienie.pl/katalogmedyczny/web/front.php czasami chodzi szybciej bo cache ustawiony, ale docelowo tak byc nie może, przy okazji symfony 1.2 chyba znacznie szybciej bedzie chodziło niz 1.0 chociażby ze względu na propela 1.3, czy tak? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy ktos może pokazać jakiś duży projekt w symfony, gdzie w bazie jest okolo 50- 100 tabel, i jak to szybko chodzi, ja probowałem cos zrobić gdzie ilośc tabel w bazie około 100, i niestety to bardzo wolno chodzi, na symfony 1.0 http://www.cmsynazamowienie.pl/katalogmedyczny/web/front.php czasami chodzi szybciej bo cache ustawiony, ale docelowo tak byc nie może, przy okazji symfony 1.2 chyba znacznie szybciej bedzie chodziło niz 1.0 chociażby ze względu na propela 1.3, czy tak? pozdrawiam OMFG... że oni cię z tego hostingu nie wyrzucili ;-) To nigdy nie będzie szybko chodzić. na tej stronie masz 92 zapytania do bazy (to o jakieś ~85 za dużo). BTW zabezpiecz ten projekt bo teraz znam nazwy i pola połowy twoich tabel ;-). //edit na podstronach masz po ~230 zapytań do bazy Ten post edytował athabus 7.12.2008, 20:45:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 17:29 |