![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam prostą tabelę dla przykładu news_table a w jakieś pola (nie mają znaczenia bo chodzi głównie o ID):
Kod ID | title | content | creation_date | expire_date No i teraz problem jest taki: Każdy news ma na serwerze swój folderek na obrazki którego nazwa zawiera ID z bazy np folder media/news_12/. Jeśli updatujemy jakiś wpis to nie ma problemu bo zczytujemy sobie z bazy numerek. Problem pojawia się kiedy chcemy dodać wpis. Użytkownik znajdujący się w panelu dodawania newsa uploaduje obrazek na serwer ale system nie wie do jakiego folderu wgrać obrazek ponieważ wpis w bazie nie istnieje. Wpisu nie można stworzyć przed dodaniem obrazka bo w przypadku anulacji w bazie danych siedziałby niepotrzebny wpis. Moje pytanie: Czy można utwożyć wpis który usunie się np po 15 minutach jeśli nie zostanie będzie na nim wykonana np komenda UPDATE albo jakaś inna? Coś bez CRONA ? Może jest lepszy sposób rozwiązania tego problemu o którym nie pomyślałem? Bardzo prosze o posty i pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
trzeba ciągle poszukiwać najdoskonalszych rozwiązań. Nie da się to się nie da. Rozumiem. Jest jednak szansa że ktoś wpadł na lepszy sposób niż mi przyszedł do głowy. Przyznasz że warto czasem popytać ludzi. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 07:06 |