![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam... Napisałem skrypt toplisty, ale nie mogę sobie poradzić z głosowaniem. Napisałem skrypt glosuj.php, ale on pozwala tylko raz w ciągu dnia zagłosować i tylko na jedną stronę, a żeby tego nie było mało, to tylko raz z nieważne jakiego komputera, tzn. nie zwraca na to uwagi. W związku z tym chciałbym prosić o pomoc przy napisaniu pliku glosuj.php, opartego na cookies lub innej metodzie głosowania... Proszę o pomoc... Aha i link głosujący byłby typu głosuj.php?id=nazwa_id
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeanalizowałem inne skrypty i wczoraj troszeczkę udało mi się zrobić, ale jest dalej problem... a raczej kilka problemów:
:arrow: Wyników nie zapisuje w bazie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) :arrow: Nie wyświetla komunikatu, który powinien zostać wyświetlony.. Oto kod: [php:1:c7b900d579]<?php setcookie("glos_toplista", "1", time()+43200); ?> <HTML> <BODY> <? if ($glos_toplista) // gdy cookies dalej istnieją { echo "Twój Głos nie został zaliczony!!"; echo "<br><br><a href=index.php>Przejdż do strony głównej</a>"; } else // gdy mija 12h od ostaniego głosowania { // konfiguracja bazy danych $db[name]=""; $db[host]=""; $db[user]=""; $db[pass]=""; // połączenie z bazą $conn = pg_connect("host=$db[host] dbname=$db[name] user=$db[user] password=$db[pass]"); // szukamy ostatniego klikniecia $update = "UPDATE topka_ SET wejsc = wejsc + 1 WHERE id = ' " . $id . "'"; $query = pg_exec($conn, $update) or die (pg_errormessage()); $row = pg_fetch_array($query); $name = $row[nazwa]; echo "Twój głos został zaliczony !!"; echo "<br><br><a href=index.php>Przejdż do strony głównej</a>"; } ?> </BODY> </HTML> [/php:1:c7b900d579] Proszę o pomoc ! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 15:01 |