![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Na stronie mam dwa lub wiecej <form> (submit). Załozmy ze jeden jest do edytowania artykułu a drugi do napisania nowego. Kiedy wciskam wysylanie nowego to updetuje mi ostatni napisany artykul. Krotkie pytanie; czy kazdy form zbiera dane tylko "swoje"? Czy tez wysyla wszystkie formy z calej strony? Jesli tak to czy trzeba nadawac im rozne nazwy (formom)? I jak to odebrac w skrypcie wykonujacym? Ten post edytował zaaap 29.11.2008, 20:39:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak jak pisalem na poczatku. Na jednej stronie (komentarze) bedzie co najmniej dwa pola formularza do wysłania. Np. opcja dodaj komentarz i opcja edytuj. Robiac zwykle submit mam wrazenie ze wysylane sa oba (tzn na pewno cos jest nie tak, bo dodania komentarza dziala tylko wtedy gdy nie ma zadnych dodanych wczesniej, po dodaniu chocj jednego jest kompletny sajgon), a maja rozne wartosci na "values", wiec jest to problem, bo chcac przekazac dajmy na to zmienna "id" ktora wynosi 5, przekazuje mi "id" równe 0 (z drugiego forma).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 15:10 |