![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 29.02.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pytanie odnośnie dodawania dwóch cyfr które zawierają literę i trzy cyfry np. A001+1=A002 A002+1=A003 itd. w jaki sposób można dodać takie ciągi? Z góry dziękuję za pomoc.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 29.02.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam teraz taki kod, pobieram z formularza liczbę i razy, pętla dodaje do liczby kolejne liczby w ilości wskazanej przez razy i cyfry są wyświetlone kolejno po "," np. podaje liczba=5 i razy=3 wyświetla 5,6,7,8. Nie wiem jednak jak te wyświetlone liczby dodać do bazy w kolejnych rekordach. Próbowałem tablicy ale wyświetla tylko Array a nie kolejne liczby.. Jak dodać print_r($suma.") do bazy? Z góry dziękuję za podpowiedź.
Kod $serial=$_POST["liczba"];
$razy=$_POST["razy"]; $i=0; while($i<=$_POST["razy"] ) { $suma= $serial + $i ; print_r($suma.","); $i++; } $tablica=array($suma); print $tablica; $number=$liczba; n=3; function number_pad($number,$n) { return str_pad((int) $number,$n,"0",STR_PAD_LEFT); } |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 14:01 |