![]() |
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
Postanowiłem wyskrobać sobie coś... Proszę o konstruktywną krytykę... stronka działa w Firefox i Chrome (na takich testowałem) z ie jeszcze się nie uporałem (i szczerze mówiąc nie spieszy mi się (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ) więc proszę o ocenę:
http://piotr-olaszewski.freehostia.com/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro HTMLem zajmujesz się od pół roku (tak głosi treść jednej z podstron) to nie powinieneś mieć takich obrzydliwych nawyków jak stosowanie tabel do komponowania strony. Popracuj nad poprawnością własnego kodu bo to lepsza wizytówka niż jakiekolwiek portfolio.
Poza tym tak wizualnie: 1. Kolory do kitu, ale to już słyszałeś 2. Dobór i wielkość czcionki beznadziejne 3. Nawet formularz kontaktowy nie jest napisany prawidłowo Polecam zapoznanie się z kursem HTML/CSS (bo chyba jeszcze za krótko się uczysz). Poczytaj trochę o dobrych praktykach w kodowaniu stron. Na przykład tutaj. Poucz się o kolorach i typografii. A jak już będziesz coś umiał zabierz się za robienie własnej strony i polecanie innym swoich usług. |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
3. Nawet formularz kontaktowy nie jest napisany prawidłowo a co dokładnie nie jest tak? bo jakoś przeszło ładnie walidacje... tzn z 1 bykiem Kod <form action="/index.php?page=kontakt" method="post" /[b]>[/b] The element named above was found in a context where it is not allowed. This could mean that you have incorrectly nested elements -- such as a "style" element in the "body" section instead of inside "head" -- or two elements that overlap (which is not allowed).
One common cause for this error is the use of XHTML syntax in HTML documents. Due to HTML's rules of implicitly closed elements, this error can create cascading effects. For instance, using XHTML's "self-closing" tags for "meta" and "link" in the "head" section of a HTML document may cause the parser to infer the end of the "head" section and the beginning of the "body" section (where "link" and "meta" are not allowed; hence the reported error). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 07:53 |