![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 284 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2007 Skąd: Globalna wioska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie do doświadczonych starszych kolegów
Zakupiłem serwer. Postawię na nim Windows 2003 Server (nie stawiam Linux'a bo za dużo z tym pracy jest związane). Wgram też WebServ. Niestety będzie pracować na LiveBox'ie. Moje pytanie jest takie czy ktoś korzystał z alternatywy i wgrał inny produkt niż WebServ? Ogólnie potrzebuję jednej aplikacji którą będę mógł wszystkim zarządzać. Czy w ogóle istniej coś takiego po Windows. Bo CPanel jest pod Linux'a... Ten post edytował Tom:-) 24.11.2008, 20:47:51 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 1 Dołączył: 6.11.2008 Skąd: /etc/passwd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teoretycznie tak. Ja wole sam od podstaw pakiet po pakiecie zainstalować ręcznie i skonfigurować bo wtedy wiem co mam, i mam pełną kontrolę i bezpieczeństwo. Nic mnie nie zaskoczy.
Oczywiście (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) A masz napisane na kartkę co gdzie Ci się mieści? Bo nie ma Okienek żeby się szybko zorientować co gdzie przetrzymujesz Przypomniało mi się nurtujące pytanie. Np mam na lapku konsole, to jak wygląda przeglądanie stron www. Wiem że musi być przeglądarka ale jak to będzie wyglądać skoro poruszasz się w 'trybie tekstowym' Nie wiem czy dobrze Cie zrozumiałem. Ale po co na serwerze przeglądać strony WWW? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Serwer służy np, do ich przetrzymywania. Stawiasz strone na serwerze. Konfigurujesz serwer nazwa DNS. Podpinas domene. Wpisujesz adres na innym kompie i masz strone. |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
Teoretycznie tak. Ja wole sam od podstaw pakiet po pakiecie zainstalować ręcznie i skonfigurować bo wtedy wiem co mam, i mam pełną kontrolę i bezpieczeństwo. Nic mnie nie zaskoczy. postawiłem kilka serverków na tej dystrybucji i nie narzekałem naprawdę się spisuje... on sam w sobie jest już dość bezpieczny (jak wiadomo nie ma takich systemów w 100% bezpiecznych) ale po malutkiej naprawdę minimalnej konfiguracji można otrzymać naprawdę fajny efekt. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 02:11 |