![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem że juz byly takie tematy...
poszukuje CMs ktory wedlug was jest najlepszy... chce zrobic zwyczajna strone fanowska, ktora bedzie pomagala ludziom, z systemem rejestracji, forum, rangami na forum no i moze byc tez na stronie... jezeli chodzi o php-fusion to juz prubowalem i same bledy tam sa i sie wkoncu zniechecilem... oto bledy: - strona glowna nie chciala sie odpalic, zamiast tego odpalala sie strona do rejestracji (zmienilem strone startowa ale nie pomagalo), ze strony logowania nie mozna bylo przejsc do innej bez zalogowania sie, wiec nie bylo nawet jak sie zarejestrowac... - nie mozna sprawdzac Ip na forum chociaz jest taka opcja... - gdy daje sie komus super admina to na forum zostaje przy jego nicku admin zamiast super admin... - nie mozna dawac ostrzezen... - blokada na Ip nie dziala... jest jeszcze tego cala mase, ale dalem je tak tylko dla przykladu, wiekszosc nie dziala przy prubie zrobienia tego przez innego admina niz tego ktory zrobil strone... jak cos to moze ktos podac odrazu z jakas szybka instrukcja do instalacji tego CMS poniewaz na molo ktorej jest instrukcja, serv i domene mam wiec nie stanowi to problemu bo przy niektorych trzeba miec podobno przywatny serv... jeszcze przydalo by sie cos takigo ze moge zrobic strone o kilku zupelnie roznych tematach, np. ze pierwsza strona odpala sie i tam wybierasz to co Cie interesuje, tak jak by byly to inne strony... zeby byl RSS... Ten post edytował Ociu 20.11.2008, 16:12:57 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Ociu) Widzę, że temat odżywa. W tym temacie będziemy prowadzić tzw. wojnę cmsów, czyli porównywanie, co który ma i który lepszy. Cieszę się, że temat ruszył ponownie. Na "rynku" jest obecnie bardzo wiele cms'ów - jedne lepsze... inne jeszcze lepsze (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Tym bardziej cieszy mnie fakt, że mimo wielu tematów na naszym Forum. to własnie ten "odżył". Dyskusja nt systemów zarządzania treścią wydaje się być stale otwartą, więc im więcej osób się wypowie, tym (moim zdaniem) lepiej (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Cytat(Riklaunim) Nie ma i nie będzie "najlepszego CMSa". Każdy CMS lepiej sprawuje się przy określonych konkretnych potrzebach. Drupal może mieć złożone zarządzanie treścią, Wordpress znacznie nadaje się na bloga, serwis newsowy itd. Określ swoje wymagania i sprawdź który CMS najlepiej je spełnia. Zgadzam się. Najlepszy cms to byłby taki, który sami stworzymy (na własnew "potrzeby"). Jeden system ma to, inny tamto... Każdy z nich jest na swój sposób "naj". Cytat(Riklaunim) Dysponujesz konkretnym case study, czy tylko wpisem z jakiegoś bloga. Dotyczy to Joomli, czy Joomli z wtyczkami osób trzecich, dotyczy dennego hosting, czy czegoś normalnego? Sam doświadczyłem przykrej "niespodzianki" z tym systemem. Serwery płatne (jeden na cal.pl drugi na xon.pl) - okazało się, że jedna z moich stron została zablokowana, gdyż (cytuję) "(...)zbyt poważnie obciąża serwer. Przy ruchu 8-12 jednocześnie odwiedzających, serwer jest obciążony rzędu ok. 25-35%, (...)" (koniec cytatu). Dotyczy to J! z ogólnodostępnymi wtyczkami - jesli dobrze patrzyłem, to zainstalowane są one na większości stronach. Osobiście znam parę osób, które też "pozbyły się" strony w podobnych do moich okolicznościach... Cytat(Riklaunim) Jakieś przykłady konkretne? I dlaczego developerzy Drupala o tym nie wiedzą, a ty wiesz? Kilka razy próbowałem dowiedzieć się, w czym problem. Oczywiście na oficjalnym Forum Drupal'a. Szanuję twórców każdego systemu, jednak, jesli otrzymuję odpowiedź, że "to wina skórki" (a skórka była domyślna z małymi, niemającymi znaczenia zmianami) - to dałem sobie spokój... Cytat(Riklaunim) A jak CMSy ci nie pasują to framework i skoduj co ci potrzeba. Ja od dłuższego czasu stosuję własne rozwiązania. Jeśli nie interesowałyby mnie cms'y, to (z całym szacunkiem) nie chciałbym się (dociekliwie) dowiedzieć, który z nich jest "naj" - normalne. Nie chcę jakiegoś olbrzymiego cms'a z jakimiś niepotrzebnymi "bajerami" (pisałem o tym wcześniej). Przede wszystkim chodzi o bezpieczeństwo, funkcjonalność oraz "nieobciązanie" serva. I tyle (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Jeśli taki cms istnieje, a w dodatku nie "kojarzy się" z "ce-em-es-owymi" portalami (gdzie w niektórych przypadkach aż kłuje w oczy powtarzalność stron), to jestem za. Schludny i przyjemny dla oka..... Chyba zbyt wiele nie wymagam? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Cytat(MWL) WordPress RULEZ Dobry np bloga. Jeśli o to chodzi - to również polecam. Ale jeśli ktoś wymaga więcej - to się rozczaruje... Cytat(marcio) Podoba mi sie Memht biggrin.gif nie wiem czemu ciekawy system. Nawet ciekawy cms, ale jakoś mało stron na tym stoi. A co za tym idzie, nie można porównać, jak ten system się"zachowuje". Część stron (które są na forum memht) po prostu nie działa. A szkoda... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 07:55 |