![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie mam funkcje:
I moje pytanie jest jak z lewej strony tego inputa wyswietlic jakis tekst. Np. Podaj imie... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie tej funkcji już nie musisz mieć, taka jest zaleta jquery, że sama wykryje, że kliknąłeś w odpowieni link ($("a.add").click)
- css wrzucasz tam gdzie zawsze wrzucasz css (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) - js wrzucasz w head - <a href="#" class="add" id="id_kontenera" title="Dodaj nowy input" >dodaj</a> wrzucasz w miejsce gdzie chcesz zeby tresc sie pojawiala (wrzucając to w diva o jakimś id, żeby jquery wiedziała gdzie dodać inputy) czyli np schemat dokumentu 1. nagłowek 2. head a w nim css, jquery z listingu 3. body a w nim div z kontenerem i w nim inputy zmieniłem jedną rzecz (żeby zachować poprawną semantykę, div w który js będzie wpisywać nowe wartości ma dodane na końcu _div, żeby nie było dwóch elementów na stronie o tym samym id) czyli w js trzeba zmienić linijkę:
Ten post edytował vokiel 14.11.2008, 14:41:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 17:11 |