Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [stawki] Za prace w Anglii, jakie sa stawki dla programistow pracujacych a Anglii zdalnie
mind_pl

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Chciałem się zapytać , jakie są stawki (za godzinę) dla programistów (PHP) z polski pracujących zdalnie na wyspach?

Wiem oczywiście, ze sprawa nie jest trywialna, bo zależy od projektu, firmy dla której sie pracuje itp (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Jedyne co mogę powiedzieć, to że projekt jest całkiem spory (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)

Zastanawiamy się tylko, jakie stawki należy przyjąć za godzinę, w porównaniu do pracownika, który jest dostępny na miejscu.

Może ktoś przypadkiem, miał taki sam dylemat?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
mind_pl

-----

tak, znam ten serwis. Znam stawki w UK, tak samo jak znam stawki w PL.

Ale ja sie pytam o co innego.

Dotychczas pracowaliśmy albo na rynku polskim, albo na szwedzkim. Jest nasz pierszy projekt dla UK, i zastanawiam sie czy sa tutaj ludzie ktorzy pracuja z polski w UK i czy sa to stawki zaniżone w porównaniu do UK, a może indentyczne.

Już nie chce tego porównywać do szwecji, chociaż jak nic nie wymyślimy, to weźmiemy lekko niższa stawke szwedzka i tyle =)

A to, że nie moge powiedzieć konkretów o projekcie jest raczej dla Ciebie oczywiste.
+Quote Post
MOniToR

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Cytat(mind_pl @ 12.11.2008, 15:59:03 ) *
tak, znam ten serwis. Znam stawki w UK, tak samo jak znam stawki w PL.
Ale ja sie pytam o co innego.
Dotychczas pracowaliśmy albo na rynku polskim, albo na szwedzkim. Jest nasz pierszy projekt dla UK, i zastanawiam sie czy sa tutaj ludzie ktorzy pracuja z polski w UK i czy sa to stawki zaniżone w porównaniu do UK, a może indentyczne.
Już nie chce tego porównywać do szwecji, chociaż jak nic nie wymyślimy, to weźmiemy lekko niższa stawke szwedzka i tyle =)
A to, że nie moge powiedzieć konkretów o projekcie jest raczej dla Ciebie oczywiste.

Pracowałem dla gościa z angli zdalnie, zlecenia dzielił na godziny i płacił mi 14zł za godzinę, średnio za jego jedno zadanie od niego dostawałem 150zł. Za to co ja kasowałem za 150zł on kasował tyle samo, tylko, że w funtach.
+Quote Post
Speedy

-----

Cytat(MOniToR @ 12.11.2008, 15:29:30 ) *
Pracowałem dla gościa z angli zdalnie, zlecenia dzielił na godziny i płacił mi 14zł za godzinę, średnio za jego jedno zadanie od niego dostawałem 150zł. Za to co ja kasowałem za 150zł on kasował tyle samo, tylko, że w funtach.

A tak z ciekawości, co to były za zlecenia? Jakieś programistyczne, związane z tworzeniem www? Mając na uwadze to, że w Anglii życie jest droższe i stawki wyższe, 14 zł/h, za wspomniany typ prac, to naprawdę niska stawka (można nawet powiedzieć, że w Polsce taka stawka też jest niska, a co dopiero w Anglii (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ).
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 7.10.2025 - 17:02