![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałem się zapytać , jakie są stawki (za godzinę) dla programistów (PHP) z polski pracujących zdalnie na wyspach? Wiem oczywiście, ze sprawa nie jest trywialna, bo zależy od projektu, firmy dla której sie pracuje itp (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Jedyne co mogę powiedzieć, to że projekt jest całkiem spory (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Zastanawiamy się tylko, jakie stawki należy przyjąć za godzinę, w porównaniu do pracownika, który jest dostępny na miejscu. Może ktoś przypadkiem, miał taki sam dylemat? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, znam ten serwis. Znam stawki w UK, tak samo jak znam stawki w PL.
Ale ja sie pytam o co innego. Dotychczas pracowaliśmy albo na rynku polskim, albo na szwedzkim. Jest nasz pierszy projekt dla UK, i zastanawiam sie czy sa tutaj ludzie ktorzy pracuja z polski w UK i czy sa to stawki zaniżone w porównaniu do UK, a może indentyczne. Już nie chce tego porównywać do szwecji, chociaż jak nic nie wymyślimy, to weźmiemy lekko niższa stawke szwedzka i tyle =) A to, że nie moge powiedzieć konkretów o projekcie jest raczej dla Ciebie oczywiste. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 2 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Wrocław / Skokowa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
tak, znam ten serwis. Znam stawki w UK, tak samo jak znam stawki w PL. Ale ja sie pytam o co innego. Dotychczas pracowaliśmy albo na rynku polskim, albo na szwedzkim. Jest nasz pierszy projekt dla UK, i zastanawiam sie czy sa tutaj ludzie ktorzy pracuja z polski w UK i czy sa to stawki zaniżone w porównaniu do UK, a może indentyczne. Już nie chce tego porównywać do szwecji, chociaż jak nic nie wymyślimy, to weźmiemy lekko niższa stawke szwedzka i tyle =) A to, że nie moge powiedzieć konkretów o projekcie jest raczej dla Ciebie oczywiste. Pracowałem dla gościa z angli zdalnie, zlecenia dzielił na godziny i płacił mi 14zł za godzinę, średnio za jego jedno zadanie od niego dostawałem 150zł. Za to co ja kasowałem za 150zł on kasował tyle samo, tylko, że w funtach. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pracowałem dla gościa z angli zdalnie, zlecenia dzielił na godziny i płacił mi 14zł za godzinę, średnio za jego jedno zadanie od niego dostawałem 150zł. Za to co ja kasowałem za 150zł on kasował tyle samo, tylko, że w funtach. A tak z ciekawości, co to były za zlecenia? Jakieś programistyczne, związane z tworzeniem www? Mając na uwadze to, że w Anglii życie jest droższe i stawki wyższe, 14 zł/h, za wspomniany typ prac, to naprawdę niska stawka (można nawet powiedzieć, że w Polsce taka stawka też jest niska, a co dopiero w Anglii (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 17:02 |