![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
chcę dokupić ramu i myślę o 4GB. Teraz sprawa wygląda tak, że chwilowo działam na 32-bitowych systemach (Vista Business i Gentoo). I teraz takie pytanie. Jak to będzie wyglądało z 32-bitowym systemem i 4GB ramu (2GB + 2GB)? W ogóle nie wystartuje, będzie używał tylko jedną kość, czy zużyje wszystko co będzie w stanie zaadresować? Chodzi głównie o Windows Vista, bo Linux 32-bitowy ma wsparcie dla pamięci do 64GB, co prawda nie tak efektywnie jak 64-bitowy, ale potrafi ją wykorzystać. Poza tym Linuxa zawsze mogę postawić w ostateczności 64-bitowego. Miał ktoś z Was podobne doświadczenia? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od kilku miesięcy korzystam z XP x64 i Visty x64. Nie zauważyłem żadnych istotnych wad systemów 64 bitowych. O ile z XP pojawiają się czasem drobne kłopoty (nie znalazłem sterowników do starego aparatu) to przynajmniej dla mnie, na Viście problemy ze sterownikami nie istnieją. Na obu systemach każdy program działa jak działał, pomijając te, które instalują swoje drivery.
Podsumowując, o ile używanie XP 32 na 64 bitowym procesorze ma jakieś uzasadnienie, to Visty już nie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 17:27 |