![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem, pisze sobie prosta strone korzystajaca z mysql i smarty..
Mam jednak problem z wyciagnieciem danych z bazy.. Mam juz dzialajacy skrypt logowania i korzystam z jego pliku database.php z polaczeniem do bazy danych.. Wszystko jest poprawne gdyz skrypt rekestruje i loguje poprawnie.. Mam w bazie tabele users i w niej id, username, password, rank.. DATABASE.PHP
PLAYER.PHP
HEAD.PHP
HEAD.TPL
{$user} wyswietla sie prawidlowo {$rank} wyswietla sie "Resource id #10" Jesli potrzeba jesczze jakis kod to go podam.. Bardzo prosze o pomoc, prawdopodbnie zle zczytuje z bazy danych ale nie wiem juz jak powinno byc poprawnie, w google tego bledu nie znalazlem, na forum tez nie doszukalem sie podobnego problemu.. Z gory bardzo dziekuje za pomoc.. Ten post edytował ArthaS_Delano 14.09.2007, 15:58:08 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 2 Dołączył: 16.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trafiło się mi resource id#2 - trochę pokombinowałem i wiem co oznacza .
Otoż baza może działać przy tym błędzie jednak jest to jak widać dla bazy problem. Resource id w moim przypadku pokazało się gdy 2-krotnie zdefiniowałem w obszarze jednego zapytania wartosć tej samej zmiennej a dokładnie wyglądało to tak : id_typ='$id_typ'; cat='$cat'; ... ... ... ... WHERE id_typ='id_typ' Usunięcie pierwszego wpisu przywróciło poprawne dzialanie . Jak widzę nie wiele odpowiedzi w google o tym stąd ta wzmianka. Ten post edytował Romskey 10.11.2008, 13:33:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 16:49 |