![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy są jakieś utarte reguły dotyczące wyboru jednej z tych dwóch metod ?
Mam klasę ( w sumie nie jedną ) która wymaga Iterator'a. Pytanie tylko czy mam zaimplementować interfejs iteratora czy rozszerzyć i nadpisać kilka metod. Nie wiem którą z opcji wybrać. Szukam jakiejś reguły którą mógłbym się kierować przy wyborze. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 5 Dołączył: 12.09.2006 Skąd: Pruszków/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tylko umieszcze cytat. Reszte flame'a z checia poczytam
![]() Cytat Polimorfizm jest trzecim podstawowym skladnikiem jezyka programowania zorientowanego obiektowo - zaraz po abstakcji danych i dziedziczeniu. Dostarcza on kolejną metodę separacji interfejsu od implementacji, oddzielania co od jak. Bruce Eckel, Thinking in Java ed. 4, s. 241. -------------------- "Człowiek dążący do swego celu może być skuteczny tylko w przypadku, jeśli każdą minutę swego życia wykorzysta z maksymalną korzyścią dla osiągnięcia zaplanowanego celu. Jeśli stworzył dla siebie system kar i karze sam siebie za każdą zmarnowaną minutę. Człowiekowi w zupełności wystarczą 3-4 godziny snu, cały pozostały czas może być wykorzystany dla osiągnięcia upragnionego celu." -- Wiktor Suworow
Java devBlog KulturalnyChlebik |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:18 |