![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 11 Dołączył: 2.03.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Robię sobie stronke... oczywiście bez problemów się nie obędzie. Pierwszy to jest - zrobiłem layouta, w którym cała strona jest "obleczona" poświatą. I nie wiem jak to wykonać w HTML... Czy dodać jeszcze jednego diva oblekającego inne z paddingiem, i dać mu w backgroundzie wielki obrazek który będzie widać tylko dookoła? (można to zobaczyć na www.misiur.cal.pl - widać że bez tego zbyt się zlewa...)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 39 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobrze piszesz chyba, żeby oblec div'em z tłem. ten obrazek w tle, czyli poświata możesz na szczęście podzielić na szeroki, ale niski i powielać w pionie. na samym dole dać inny będący zakończeniem poświaty. tam gdzie bedzie treść, czyli poswiata nie bedzie widoczna, to wytnij jak najwiecej jej, żeby nie zwiekszać rozmiaru. poza tym naprawde pomyśl nad optymalizacją grafiki.
ten obrazek musi być png 24 żeby był przezroczysty ładnie. dla ie poszukaj wtedy ie png fix by hellix, najlepsze. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 14:29 |