![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
Chcę aby formularz edycji wyświetlał się w dwóch kolumnach, jest wiele pól edycyjnych, chcę je umieścić w dwóch kolumnach jak to zrobić w admin generatorze - symfony? proszę o pomoc-wskazówki pozdrawiam Stachu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 8 Dołączył: 20.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, jak wyglądają klasy formularzy tworzonej przez generator admina, ale jeżeli dziedziczą one z jakiejś jednej, bazowej klasy, którą można modyfikować to możesz spróbować w tej klasie ustawić własny formformatter:
Niestety, czy da się napisać takiego formatera, który by tworzył formularze dwukolumnowe (oraz jak to zrobić), to Ci nie powiem. Nie jest to niestety opisane dobrze w dokumentacji (a właściwie wogóle). Ja modyfikowałem tylko właściwości formatera (rowFormat, helpFormat itp). Obawiam się, że w Twoim wypadku będzie potrzebne przeciążenie metod. Zobacz na klasy: sfWidgetFormSchemaFormatter sfWidgetFormSchemaFormatterList sfWidgetFormSchemaFormatterTable Jeżeli uda Ci się rozwiązać problem, to daj znać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 00:20 |