![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam mam taki kod który mi odczytuje jakiś plik np. index.php:
Kod $plik = 'index.php'; if (!$plik) { echo "Nie da się otworzyc pliku."; } print '<form method="POST" action="zmienindex.php"><textarea id="box_maptext" type="nick" name="nick" style="width: 80%;" rows="8" wrap="off">'; readfile($plik); print '</textarea><br><input type="submit" value="Wyślij"></form>'; i on mi odczytuje cały plik index.php ale ja mam zmienną w index.php np.: $zmienna = "cos"; i chce żeby on odczytywał tylko tą zmienną a nie cały plik index.php chyba wiecie oco chodzi nie ? 2. jak wyłączyć ten pasek do przewijania scroll w polu textrea ? próbowałem tak: scroll ="no" ale nie działa |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
hmm mógłbyś pokazać jak bo ty wyglądało ?
powiedzmy że plik index.php to: Kod dane które mnie nie interesują więc nie mają być wyświetlone
dane które mnie nie interesują więc nie mają być wyświetlone dane które mnie nie interesują więc nie mają być wyświetlone dane które mnie interesują i mają być wyświetlone dane które mnie interesują i mają być wyświetlone dane które mnie nie interesują więc nie mają być wyświetlone dane które mnie nie interesują więc nie mają być wyświetlone dane które mnie nie interesują więc nie mają być wyświetlone dane które mnie nie interesują więc nie mają być wyświetlone |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 13:32 |