![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robię baze danych plikow audio zgromadzonych na dysku. Potrzebne mi są ścieżki do plików, które za pomocą formularza
wgrywam do bazy danych MySQL. Problem jest następujący: W Explorerze i Operze na PC wszystko jest ok. Ścieżka do pliku wybierana z pola file przesyłana jest do bazy z lekką obróbką:
Natomiast w Safari na Mac pole file wygląda zupełnie inaczej. Nie ma tam pola tekstowego tylko sam przycisk Browse, a po wybraniu pliku ukazuje się obok jedynie nazwa pliku bez ścieżki. Skrypt przestaje funkcjonować - plik dodaj.php otwiera się bez żadnych zmiennych przesyłanych z formularza (nie ma w polu adresu dodaj.php?filename=costam.wav&typ=atmosfery..... itd). Dlaczego tak się dzieje? Czy można w jakiś sposób pozyskać z formularza w Safari na mac'u ściężkę do pliku i przesłać ją do bazy danych MySQL? Proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chcę katalogować mp3 tylko pliki wav, do których tagów nie ma. Robię tak zwaną fonotekę. To coś na kształt wpisów bibliotecznych... Tam również każda książka wpisywana jest osobno do bazy. Do plików dźwiękowych potrzebne są opisy - informacja kto nagrał, kto wykonuje itp. oraz słowa kluczowe, aby łatwo było wyszukać potrzebne zbiory np. śpiew ptaków, szum morza itp. Ta fonoteka dopiero rusza, więc nie ma jeszcze tego wiele... ale z czasem zacznie być tego dużo i właśnie po to to powstaje.
To ma być obsługiwane przez różnych ludzi... każdy może dodać dźwięk do fonoteki, wyszukać go, odsłuchać i użyć w swojej pracy. To musi być jasne, przejrzyste, bez zbędnych funkcji itd. Nie może to być gotowy program. Za Javę podziękuję... chcę to zrobić na PHP/MySQL. "Nie ma rzeczy niemożliwych, tylko czasami wymagają one trochę większego wkładu pracy. " (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 09:46 |