![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Witam,
mam Neostradę 1MB oraz 2 komputery: stacjonarny i laptop. Chciałbym kupić jakiś router, który pozwoliłby mi na równoczesne korzystanie z internetu na obu komputerach (stacjonarny przez kabel, laptop przez WiFi). Jakoże jestem kompletnym laikiem w tej dziedzinie (a znalezione tematy nie do końca mnie naprowadziły) prosiłbym o pomoc w wyborze takowego urządzenia. Głównym kryterium wyboru będzie raczej cena. Pozdrawiam i dzięki za sugestie, pion |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
NetGear DG834v3 fajny routerek, bardzo dobry zasięg, nie wiesza się. Linksysy też są bardzo dobre, ale modeli nie pamiętam. Jednak każdy router tych firm będzie dobry, ważne tylko aby był to router ADSL.
EDIT: Jeśli chodzi o cenę to Edimax. Pracuje w sklepie komputerowym i najczęściej na gwarancje wysyłane są właśnie one. Sam mam w domu (co prawda DSL'owy) i chodzi jako tak. Przez ponad pół roku chodzi bardzo ładnie, ostatnio zaczął świrować i przynajmniej raz na dwa tygodnie muszę do zrestartować. Chociaż z drugiej strony ceny w/w routerów nie są dużo wyższe. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 08:48 |