![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pytanie czy jest możliwe zrobienia takiego czegoś jak dodawanie znajomych:p na stronce
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to co że jesteś nowy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) . Jeżeli dopiero zaczynasz uczyć się php to z pewnością nie napiszesz kodu do dodawania i obsługi znajomych, spróbuj od czegoś łatwiejszego (prostego). Pokaże ci przykładowy schemat jak może działać kod który "dodaje znajomych"
1. W bazie MySQL robisz tabele np. znajomi 2. U każdego w profilu jest link dodaj do znajomych ktoś klika na to i zostaje dodany nowy wiersz w tabeli mysql 3. User do którego zostało wysłane zapro akceptuje i wtedy następuje update do tego wiersza i np. zmienia się aceept z no na yes i wtedy za pomocą if'ów decydujesz czy dana osoba jest w znajomych czy nie. Oczywiście shemat działania przedstawiłem bardzo lakonicznie ale wystarczy pomyśleć. Tez kiedyś takie coś pisałem na swoją stronę i wydawało mi się trudne nie wiedziałem od czego zacząć pogłówkowałem i zrobiłem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 22:43 |