![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2008 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam główny div w którym jest kolejny div. I teraz chccę żeby wysokośc głównego diva wzrastała wraz z wysokością diva który jest w nim, jak to zrobić? Jak usune z niego height to robi się bardzo krótki i div w nim wystaje za niego. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 39 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cysiaczek miał na myśli dwa div'y obok siebie, a nie żadne triki z tłem czy coś w tym stylu. Faux columns to po prostu iluzja takich div'ów o równej wysokości. Poza tym dodałem 30 linijek treści w Twoim kodzie (kiedy juz doszedłem który div ma ją zawierać) i nie zauważyłem żeby kolumna menu się rozciągnęła. Czyli taki layout jaki pokazałeś w linku można zrobic z ....... 6 elementów bez zagnieżdzania (bez divów w divach, właściwie tylko z 1 divem w ogóle) i efekt ten sam.
Przecież równie dobrze można dać jako stronę www zwykły jpg z mapami linków i powiedzieć, że się strona nie rozlatuje. Jeśli już robić triki z tłem, to lepiej lewy div floatować, a prawemu dać margines o szerokości lewego diva. i kropka. dwa div'y. Generalnie problem z tematu jest rozwiązany, problem z dwoma div'ami obok siebie i o równej wysokości chyba rzeczywiście wymaga js. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 19:34 |