Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [XHTML]Automatyczne rozciąganie diva.
DonJeday

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Mam główny div w którym jest kolejny div. I teraz chccę żeby wysokośc głównego diva wzrastała wraz z wysokością diva który jest w nim, jak to zrobić? Jak usune z niego height to robi się bardzo krótki i div w nim wystaje za niego.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
hiszpanespaniol

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cysiaczek miał na myśli dwa div'y obok siebie, a nie żadne triki z tłem czy coś w tym stylu. Faux columns to po prostu iluzja takich div'ów o równej wysokości. Poza tym dodałem 30 linijek treści w Twoim kodzie (kiedy juz doszedłem który div ma ją zawierać) i nie zauważyłem żeby kolumna menu się rozciągnęła. Czyli taki layout jaki pokazałeś w linku można zrobic z ....... 6 elementów bez zagnieżdzania (bez divów w divach, właściwie tylko z 1 divem w ogóle) i efekt ten sam.

Przecież równie dobrze można dać jako stronę www zwykły jpg z mapami linków i powiedzieć, że się strona nie rozlatuje. Jeśli już robić triki z tłem, to lepiej lewy div floatować, a prawemu dać margines o szerokości lewego diva. i kropka. dwa div'y.

Generalnie problem z tematu jest rozwiązany, problem z dwoma div'ami obok siebie i o równej wysokości chyba rzeczywiście wymaga js.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 14.10.2025 - 19:34