![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
szukam 2 funkcje o ile takie są które: - pobiera date uploadu/ostatniej modyfikacji (w ftp jest taka informacja wiec funkcja tez chyba musi taka być ?) - pobiera rozmiar pliku (tak samo, też w ftp pokazuje rozmiar pliku więc taka funkcja tez chyba jest ?) - i czy jest taka funkcja bo chyba nie ma która pobiera ilość pobrań pliku ? te ostatnie mniej ważne ale natych 2 pierwszych mi nawet zależy więc podajcie kody i przykładowe zastosowanie Ten post edytował dk1342 18.10.2008, 12:03:57 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ok narazie bawie się z funkcja filesize i działa mam tak:
$filename = 'files/112t1075.zip'; echo $filename . '<b>Rozmiar pliku:</b> ' . filesize($filename) . ' bajtów'; i dobrze wyświetla ale chce dodać zmienną $id i zabardzo nie wiem jak próbowałem tak: Kod $filename = 'files/' . $id . ' '; echo $filename . '<b>Rozmiar pliku:</b> ' . filesize($filename) . ' bajtów'; Warning: filesize() [function.filesize]: Stat failed for files/412shoutbox.zip (errno=2 - No such file or directory) in /home/accounts_d/dk1342/public_html/pliki/test/plik.php on line 79 więc coś chyba źle tą zmienna dodałem a zmienna jest dobra bo jest nazwa pliku + rozszezenie czyli np. 231nazwapliku.rar więc jak dodać tam tą zmienna aby działało ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 04:03 |