![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam tabele, w której są kolumny idprofil_nadawca oraz idprofil_odbiorca. chciałbym w widoku mieć dostęp do obiektu profil zarówno nadawcy jak i odbiorcy. zrobiłem coś takiego
ale nie wiem jak zrobić, żeby pobrać teraz te kolumny z tabeli profil i jeszcze żeby w widoku mieć dostęp do tych oddzielnych obiektów. nie wiem jak się do tego zabrać. proszę o pomoc. pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na pewno robi defaultowo łączenie Inner?
mi się wydaje, że jednak robi zwykłej łączenie, a dopiero jak użyjemy metody addJoin podając jako $operator Criteria::INNER_JOIN będzie robił INNER JOIN. w schema.yml mam Kod idprofil_nadawca: {type: integer, foreignTable: profil, foreignReference: idprofil, required: true, onDelete: cascade} idprofil_odbiorca: {type: integer, foreignTable: profil, foreignReference: idprofil, required: true, onDelete: cascade} raczej jestem przekonany, że nie robi Inner Join. łączy po przecinku czyli zwykły join. Ten post edytował AxZx 13.10.2008, 20:56:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 18:18 |