![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wczoraj jechałem samochodem i walnął we mnie koleś. Jego auto wyszło bez szwanku, natomiast moje lekko potłuczone. Byłem taki zdenerwowany, że nie spisałem żadnego oświadczenia tylko wziąłem jego dane (nazwisko, adres, pesel, telefon) i uzgodniliśmy, że po naprawie dam mu znać ile kosztowała naprawa a on zwróci pieniądze. Teraz obawiam się czy nie wyprze się. Czy mogę coś z tym zrobić? Czy jestem skazany na jego uczciwość?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
auto firmowe a placisz wlasnymi :-)
koszt naprawy nie jest przedmiotem rozmowy bo koszt naprawy jest po stronie firmy ubezpieczeniowej nie Twojej wydales wlasny kesz ... co do kosztów składek skoro auto firmowe i mówisz ze leci globalnie zatem dostaliście pakiet flotowy (w co wątpię - nie przy 6 samochodach) ale niech tak będzie zatem tam składka i szkody jest liczona na lepszych warunkach niż ubezpieczenie indywidualne. co do kwoty składki - fakt przy ubezpieczeniach firm inna jest składka za OC nie mniej i tak jesteś w plecy ;-) moja reakcja wynika z Twojego slowa DEBILIZM ... i braku znajomosci tematyki zwiazanej ze szkodami OC ubezpieczaniem OC ot tyle na temat |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 00:32 |