![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
na alegro przy wyszukiwaniu mamy możliwość określenia szukania miejscowosci, ktora leży nie więcej niż x kilometrów od nas. Jako gość podaje wówczas kod pocztowy mojego miasta. Wówczas wyszukiwarka znajduje produkty, które nie leżą w miastach dalej niż zadana odległość. Dziala to szybko Jak oni to robią? Mają bazę, w ktorej trzymają odleglosci między każdym kodem pocztowym czy jakoś inaczej? Skoro dziala to szybko to wydaje mi sie, iz wlasnie mają kazdy kod z kazdym, ale mogę sie mylić. Może ktoś z Was wie cos wiecej? z góry dziękuje |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@mike nie moge skorzystac w wyszukiwaniu z google maps, bo by wyszykiwanie trwalo ruski miesiac.
co innego, gdybym juz wszystkie odleglosci miedzy kazdym miastem mial w bazie (wyliczone na boku przy pomocy google maps), wowczas zapytanie to betka. Ale chyba nie moge tak wszystkiego rzucic do bazy bo sie zapcha? Ile tych kodow jest? 10tys? to wtedy max kombinacji to 10tys do kwadratu? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 11:14 |