![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z moim skryptem. Jestem początkujący więc proszę o cierpliwość. Przy wypełnianiu formularza na stronie internetowej mam podać cenę. Wartość w tym polu musi być wyrażona cyframi dodatnimi a ja chce żeby można było wpisać tam znak "-" niedostępny.
W kodzie to wygląda tak: Kod if( isNaN(frm.sb_price.value) || frm.sb_price.value<=0) { alert('Określ cenę cyframi dodatnimi'); frm.sb_price.focus(); frm.sb_price.select(); return(false); Kod if ( !is_numeric($sb_price) || ($sb_price <= 0) ) { $errs[$errcnt]="Cena musi być wyrażona cyframi dodatnimi"; $errcnt++; } Co trzeba zmienić żeby można było wstawić znak "-" ? Ten post edytował tajfo 18.09.2008, 14:52:36 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK, dzięki wszystko śmiga tylko po wypełnieniu, kiedy chce zapisać dane czyli wysłać ofertę to wyskakuje błąd, że nie można zamieścić oferty czyli nie zapisuje do bazy danych?
Da się to zapisać jakoś inaczej w kodzie? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 05:48 |