![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jak to obecnie działa (tak w skrócie): - w bazie mam tabelę, która zawiera obiekty HTML (input [text, password, radio], select itp) - mam klasę a w niej metody, które renderują mi te obiekty HTML w SMARTY - obecnie tworzę obiekt klasy odpowiedzialnej za tworzenie formularza, w smartach renderuje sobie taki formularz (text, password, radio, select, itp) Czego potrzebuję: - potrzebuję dynamicznie podpinać listy wartości pod obiekty HTML (select). Lista wartości zaczytywana z bazy danych. Mam jakieś pomysły ale są bardzo "słabe" i mało elastyczne. Z góry dzięki za podpowiedź w rozwiązaniu problemu. pozdrawiam munky |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Odczytujesz wartości dla <option> z bazy, przekazujesz sobie zwrócony wynik jako tablicę asocjacyjną (np. $smarty->assign_by_ref('opcje', $opcje_z_bazy);
A w szablonie jedziesz: Kod <select name="lista">
{foreach from=$opcje name=opcje_w_lista key=k item=i} <option value="{$i.wartosc_przekazywana_z_selecta}">{$i.nzawa_warosci_widoczna_w_selekcie}</option> {/foreach} </select> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 13:42 |