![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serdecznie witam wszystkich forumowiczów (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Chciałbym napisać gre internetowa taka jak np.Ogame jestem srednim programistą interesujacy się php dlatego chciałbym się troche pobawić w stworzenie gry o podobnych zasadach.I tu z mojej strony wielka prosba czy sa jakies artykuły lub strony internetowe poswiecone programowaniu takich gier internetowych jakies kursy lub tutoriale moze ktos z was bedzie chetny pomogac mi bardzo prosze o pomoc. Aha i jeszcze jedno czy do napisania takiej gry wystarczy tylko jezyk php czy moze jakies inne jeszcze ? |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam chciałbym odświeżyć trochę ten wątek. Proponuję stworzyć grupkę programistów którzy zajęli by się projektem stworzenia gry internetowej. Wiem sporo o mechanizmach w grach typu Ogame jednak w pojedynkę niczego wielkiego nie zdziałam z racji braku czasu jak i czasem pomysłów. W grupce zawsze można coś przedyskutować i wybrać najlepsze rozwiązanie. Poza tym można zrobić podział obowiązków by każdy zajmował się osobnymi elementami w grze.
W internecie choćby na tym forum jest taki ogrom informacji, że dla chcącego nic trudnego (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Myślę że na początek przydali by się: 1. Osoba odpowiedzialna za kształt bazy danych i jej optymalne działanie 2. Osoba sprawnie pisząca zapytania do bazy w PHP (przydała by się znajomość uniemożliwienia SQL Injection) 3. Javascript i Ajax 4. Osoba od Designu strony - mile widziany talent do robienia grafiki Założyli byśmy forum i tam dyskutowali, ewentualnie kanał na IRCu. Oferuję hosting na grę z dowolną liczbą bazy danych. Chętnych proszę o pw, najlepiej z numerem gg |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 16:47 |