![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam chce zaczac pisac bardziej zaawansowany cms od tego co napisalem 3 miesiace temu chce w nim zastosowac System szablonow(skromna klase kumpla) i moduly i oczywiscie poprawic sam kod.
Problem tkwi w tym ze nie wiem na czym polega zasada pisania modulow i jak maja one dzialac czy ktos molgby mi to opisac szukalem cos tam w google ale z przykladow nic nie widzialem, oprocz pisanie nowych modulow pod PHP NUKE i JOOMALE jednak nie chce sie zaglebiac w ich kod. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cóż, ja wczoraj przysiadłem nad podcastami Zend Frameworka i zrozumiałem bardzo wiele... Może i ty powinieneś to zrobić... Ale najpierw, przede wszystkim, przejrzyj najwięcej wzorców projektowych ile możesz. Dowiedz się o zaawansowanych technikach PHP. To ci pomoże w zbudowaniu pięknie działającej i stabilnej aplikacji, można nawet powiedzieć pseudo frameworka do pisania CMS'a. Z doświadczenia wiem że nie warto porywać się z motyką na słońce!
Cytat pisanie nowych modulow pod PHP NUKE i JOOMALE jednak nie chce sie zaglebiac w ich kod. Jeśli nie wiesz jak wyglądają dobrze zbudowane aplikacje (ok, to jest zły przykład, ale powiedzmy drupal) nie poradzisz sobie z napisaniem własnego zrewolucjonizowanego CMS'a. Ja też się zająłem pisaniem CMS'a, ale przepisywałem go już 4 razy. Jedno wiem na bank, ucz się od mistrzów a mistrzem zostaniesz Ten post edytował MWL 5.10.2008, 09:53:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 06:33 |