![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam takie zapytanie:
Ale przy np 40 tys rekordów w bazu stat mam komunikat o braku pamięci. Jak wywołam zapytanie bezpośrednio w phpmyadminie jest. może ktoś ma jakiś pomysł. Indexy są |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
To co pokazałeś w pierwszym poście to jakiś koszmar! Nie sądziłem, że ktoś jest w stanie trzaskać (wymyśleć!) takie zapytanie... Ja bym Ci sugerował inne podejście do sprawy oraz zapoznanie się z tematyką:
- grupowanie (GROUP BY), - podzapytania skorelowane. Wykorzystując grupowanie jesteś w stanie bez problemu otrzymać statystyki, o które Ci chodzi. Jest tu jednak jeden problem: jeżeli w tabeli 'stat' nie będzie żadnych odwiedzin dla któregoś dokumentu to nie zostanie on uwzględniony w zbiorze wynikowym. Wykorzystując podzapytanie skorelowane ominiesz powyższą niedogodność ale samo zapytanie może być mniej wydajne (szczególnie przy większej ilości dokumentów). Decyzja, którą drogą pójdziesz należy do Ciebie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 07:31 |