![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy istnieje taki program a jak tak to jaki by móc za jego pomocą wygenerować losowo liczby. Mam z pośród 3000 licz wygenerować 50, zupełnie losowo i przypadkowo, tylko nie wiem jak to zrobić:( Pomóżcie jak możecie:( |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Liczby pochodzące z generatora programowego zwane są liczbami pseudolosowymi, ponieważ faktycznie nie są dziełem przypadku, lecz wynikiem skomplikowanych procedur matematycznych. Każdy algorytm jest jednoznaczny czyli jeżeli go znasz to możesz go odtworzyć, ale zgadza się są generatory sprzętowe bardzo skomplikowane i bardzo drogie opierają się na analizowaniu nieprzewidywalnych zjawisk fizycznych czyli wykorzystują już gotowe losowe dane, ale żaden program nie potrafi sam z siebie wygenerować liczby PRAWDZIWIE LOSOWEJ. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Każdy algorytm jest jednoznaczny (...) Gówno prawda (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Są algorytmy generujące liczby losowe. Nie chrzań mi bo studiowałem matematykę 5 lat i wiem.Powtarzam: zainteresuj się matematyką wyższą to pogadamy. Na chwilą obecnoą wałkujesz swoją opinię na podstawie swojego "mi się wydaje". |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 18:56 |