![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 9 Dołączył: 3.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy da się bez zagłębiania specjalnie w szablony czy akcje admin generatora dodać jeszcze jedno pole które będzie niewidoczne dla użytkownika...? chodzi mi aby nie było dla niego tworzonego wiersza w formularzu... póki co nawet jak przypisałem typ: type: input_hidden_tag w generator.yml to pole miało swój wiersz i etykietę...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 9 Dołączył: 3.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem admin generator jest dość upośledzonym wyrobem... zmiana czegokolwiek w kodzie wiążę się ze zmianą niemal wszystkiego innego
może po prostu za bardzo raczkuję w temacie ale dla mnie dodanie i edycja czegoś powinno być zupełnie rozdzielną rzeczą... podczas gdy w kodzie w każdej metodzie jest $this->forward('module/edit');, wg mnie w generator.yml przynajmniej powinna być możliwość ustawienia innej wartości "tytułu" chociażby dla akcji dodania i edycji... "Edytuj posta" "Dodaj posta" a żeby to zrobić z admin generatorem trzeba grzebać po szablonach a najlepiej pewnie stworzyć swoje... :/ narazie chyba sobie odpuszczę admin generatora chyba że do naprawdę "liniowych danych" bez poważniejszych powiązań, i pobawię się z nowymi formularzami... poczekam na 1.2 może tam admin generator będzie ciekawszy i bardziej elastyczny... co obiecują... jeśli mówię farmazony to czekam na jakąś konstruktywną krytykę (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
trzeba grzebać po szablonach a najlepiej pewnie stworzyć swoje... :/ Jeśli chcesz bez grzebania to nadpisz bodajrze template editSuccess i sprawdzaj
A jak chcesz dla każdego modułu to skopiuj domyślny szablon, zmodyfikuj odpowiednio i używaj go zamiast domyślnego. Jeżeli to jest pracą aż nadto nie licz że później będzie łatwiej (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 06:21 |