![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 9 Dołączył: 3.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy da się bez zagłębiania specjalnie w szablony czy akcje admin generatora dodać jeszcze jedno pole które będzie niewidoczne dla użytkownika...? chodzi mi aby nie było dla niego tworzonego wiersza w formularzu... póki co nawet jak przypisałem typ: type: input_hidden_tag w generator.yml to pole miało swój wiersz i etykietę...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Ma on wiele wad. Jak chcę sie robić w nim rzeczy niestandardowe, takie jak np, edycja 3 powiązanych obiektów na raz, to trzeba ręcznie przeklepać dużo kodu. Traktuj ten generator jako... no właśnie - generator kodu, który potem lepiej gdzieś po prostu przekleić i sobie zmodyfikować ;]
Oczywiście i tak wspaniale wspomaga pisanie, zwłaszcza prostych rzeczy. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
edycja 3 powiązanych obiektów na raz To akurat nie problem, polecam klasę sfPropelObjectPeerImpersonator, która jest fajnie zoptymalizowana pod zapytania i nie trzeba przeklejać i modyfikować kodów z om/base* (ehh). Też myślałem kiedyś że gen admina jest ograniczony (moim zdaniem to po prostu kwestia wygody a nie ograniczenia, nie oszukujmy się, nie ma rzeczy niemożliwej do zrobienia (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ) ale to co można z niego wycisnąć i to co osobiście uzyskałem na genie admina to: drzewko (sfPropelActAsNestedSetBehaviorPlugin) na listingu z generatora admina z paginacją, rzecz jasna na criteria i criterionach z dodatkowymi polami level, hasPrevSibling, hasNextSibling (w celu przemieszczania tylko na tym samym poziomie), no i do tego i18n, wszystko to jednym zapytaniem żeby nie obciążać bazy. Także jak ktoś chce to może fajne rzeczy uzyskać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 03:49 |