Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [Symfony] obsługa drzew a admin generator
zimi

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

czy da się bez zagłębiania specjalnie w szablony czy akcje admin generatora dodać jeszcze jedno pole które będzie niewidoczne dla użytkownika...? chodzi mi aby nie było dla niego tworzonego wiersza w formularzu... póki co nawet jak przypisałem typ: type: input_hidden_tag w generator.yml to pole miało swój wiersz i etykietę...
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Cysiaczek

Grupa: Moderatorzy

Ma on wiele wad. Jak chcę sie robić w nim rzeczy niestandardowe, takie jak np, edycja 3 powiązanych obiektów na raz, to trzeba ręcznie przeklepać dużo kodu. Traktuj ten generator jako... no właśnie - generator kodu, który potem lepiej gdzieś po prostu przekleić i sobie zmodyfikować ;]
Oczywiście i tak wspaniale wspomaga pisanie, zwłaszcza prostych rzeczy.

Pozdrawiam.
+Quote Post
imblue

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(Cysiaczek @ 22.09.2008, 22:14:32 ) *
edycja 3 powiązanych obiektów na raz

To akurat nie problem, polecam klasę sfPropelObjectPeerImpersonator, która jest fajnie zoptymalizowana pod zapytania i nie trzeba przeklejać i modyfikować kodów z om/base* (ehh).

Też myślałem kiedyś że gen admina jest ograniczony (moim zdaniem to po prostu kwestia wygody a nie ograniczenia, nie oszukujmy się, nie ma rzeczy niemożliwej do zrobienia (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ) ale to co można z niego wycisnąć i to co osobiście uzyskałem na genie admina to:
drzewko (sfPropelActAsNestedSetBehaviorPlugin) na listingu z generatora admina z paginacją, rzecz jasna na criteria i criterionach z dodatkowymi polami level, hasPrevSibling, hasNextSibling (w celu przemieszczania tylko na tym samym poziomie), no i do tego i18n, wszystko to jednym zapytaniem żeby nie obciążać bazy. Także jak ktoś chce to może fajne rzeczy uzyskać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 27.09.2025 - 03:49