![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Proszę o radę w jaki sposób pisać kod css aby było to efektywne. Obecnie piszę wszystko jak leci, tzn. border, margin, padding, background itd. wrzucam wszystko do jednego wora. Z tego co się orientuję to dobrzy programiści zaczynają np. od marginesów, rozmiarów itp, dopiero potem przechodzą do pozycjonowania i kolorowania. Dajcie radę jeśli wiecie jak robić to mądrze i efektywnie. Dzięki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim skromnym zdaniem to indywidualna kwestia.
Ja robię na dwa sposoby: I 1. najpierw ustawiam wszystko, czyli marginesy paddingi, pozycjonowanie itp. 2. Jak mam wszystko ustawione, wtedy mniej więcej widać co i jak, dobieram kolory i tła, jeśli wcześniej wybrałem, to ewentualnie modyfikuję 3. Potem wprowadzam poprawki i tyle II Robię po kolei każdy element który dodam do strony (marginesy, paddingi, tła, bordery), potem tylko poprawiam marginesy i paddingi i koniec. Jak dla mnie oba sposoby są efektywne, ale wszystko zależy od strony (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 08:42 |