![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Postanowiłem założyć ten temat, by prowadzić w nim dyskusje na temat przeglądarek. Jak mówi stare przysłowie - "Koń jaki jest, każdy widzi.". A jak to jest z przeglądarkami? Dlaczego IE traci na rzecz Fx i Opery (ewentualnie Safari). Jaka przeglądarka jest najlepsza dla dewelopera, a jaka dla użytkownika? Co powoduje, że ludzie oszaleli na punkcie bicia rekordu przez Mozillę oraz czego można się spodziewać po IE8? A może coś Ciebie denerwuje w jakiejś przeglądarce?
Zapraszam do dyskusji. P.S. Proszę powstrzymać się od bezsensownych tekstów w stylu - "IE to badziew, bo tak". |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Cytat Ja zawsze korzystałem i będę korzystał z Firefox'a! Ilość wtyczek, jaką można pobrać dla tego "przeglądarkowego giganta" jest niewyobrażalnie duża. I to jest właśnie siła FF! (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ilość wtyczek to nie wszystko. Mnie denerwuje w Fx, że po dłuższej pracy, proces się nie "ubija". Trzeba go ręcznie ubić (windows i linux). Należy też pamiętać, że Fx nie jest demonem szybkości, nawet w wersji 3.Cytat Większość użytkowników IE uważa, że ich przeglądarką jest google albo onet. I tu się właśnie mylisz. Owszem, spora część użytkowników komputerów to rzeczywiście ludzie, którzy mają mgliste pojęcie o systemach operacyjnych oraz standardach. Pamiętaj jednak, że gro użytkowników to ludzie młodzi, którzy mają jakieś pojęcie o komputerach, ponieważ zamiast grzechotki mieli myszkę w kołysce (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Oni wiedzą co to jest Fx, Opera, Safari, jednak wolą IE, ponieważ jest wygodniejsze. Nie wymaga wtyczek, by działały popularne serwisy, mogą zrobić większość operacji na systemie z poziomu przeglądarki.Internet to nie tylko google i onet. Jest jeszcze AOL, MSN, live, Yahoo! i wiele innych firm, o których nawet nie słyszałeś. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mnie denerwuje w Fx, że po dłuższej pracy, proces się nie "ubija". Trzeba go ręcznie ubić (windows i linux). Mi się taka sytuacja właściwie nie zdarza (jedynie parę razy przy błędnym JS i jakimś badziewnym Flash), więc może coś nie tak masz w systemie/komputerze? Co do świadomości użytkowników, to nie wiem czemu ale to co kiedyś mówiłem chyba nikt nie pamięta, użytkownicy nie wiedzą co to jest przeglądarka, co to jest Internet Explorer, oni klikają w to niebieskie E i włączają w ten sposób internet. Z dzieciakami co mieli myszkę w kołysce też nie jest lepiej, bo większość nie myśli co robi, robi aby było fajnie, oczywiście pokazać parę bajerów pod Fx (mi się ten skrót nie podoba wolę stary FF, mimo niepoprawności) i będą używać. Zakładacie za duży poziom świadomości użytkowników. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 07:30 |