![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 535 Pomógł: 27 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam. Jestem w trakcie projektowania swojego pierwszego poważnego framweworka którego mam zamiar używać w swoich aplikacjach. Struktura katalogów i plików jest identyczna jak w ZF czyli:
aplication - controllers - models - views library public Zastanawia mnie jak wykonać w takim systemie tzw. autoload? Myślałem nad stworzeniem dodatkowego kontrolera który przejmował by za mnie ten problem. Działało by to w to w ten sposób:
Loader ładował by potrzebny plik z odpowiednią klasą i zwracał jej obiekt. Jak wy rozwiązujecie taki problem ? Psuje kod, miało być: $myClass = loader::getInstance('aplication_models_myClass'); Ten post edytował wlamywacz 21.09.2008, 16:08:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
LBO, mam rozumieć, że stworzyłeś sobie klasę, która jest odpowiedzialna tylko i wyłącznie za generowanie mapy i na dodatek jest wywoływana kiedy ty tak naprawdę ją wywołasz? Druga klasa natomiast mam rozumieć, że jest odpowiedzialna za wczytanie tej mapy i pełnienie funkcji autoloadu? Nie mówię, że mam taką klasę generatora. Mówię, że to jest najnormalniejsze, przy swej prostocie, wyjście. Osobiście wolę sam sobie pisać te mapy. Dodatkowo nie trzeba się ograniczać tylko do jednej - mogę sobie stworzyć stałą mapę z klasami frameworka, baaa, mogę sobie napisać mapę klas OM z Propela, a generować tylko wąską część z projektu. Nie zapominaj też autoloaderach innych projektów. Używając Zenda, nie będę sobie generował mapy klas, tylko podłączę Zend_Loadera. Ten post edytował LBO 22.09.2008, 20:22:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 08:09 |