![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 12.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem początkującym, raczej mało znającym inżynierie oprogramowania, koderem. Ostatnimi czasy zagłębiam się w temat Frameworków. Chciałbym abyście poradzili mi jakiego Frameworka wybrać do nauki i wydajnego tworzenia aplikacji z naciskiem na naukę. Chciałbym środowiska które nie robi wszystkiego za mnie, daje dużo wolnej ręki a jednocześnie jest przejrzyste. Zależałoby mi na tym aby było do niego dostępnych trochę polskich tutoriali (niekoniecznie polska dokumentacja ale byłoby super).
Przyglądałem się już ZF ( heavymind ) oraz phiendowi i artom na jego temat na php.pl, wydaje mi się że oba w pewnym stopniu mi nie pasują, cakePhp wydaje się mało rozbudowany. Co możecie poradzić?
Powód edycji: [Spawnm]: przenoszę do działu 'Frameworki' oraz przypinam.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam frameworka który będzie w miare prosty, najlepiej z polską dokumentacją i i w miare funkcjonalny (to mój pierwszy framework)
jaki polecacie ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 19 Dołączył: 2.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam frameworka który będzie w miare prosty, najlepiej z polską dokumentacją i i w miare funkcjonalny (to mój pierwszy framework) jaki polecacie ? Ech, tak to chyba tylko w Erze... . Najbardziej zadziwia ten warunek z polska dokumentacja, jezeli angielski sprawia ci az taki problem to radzilbym zaczac nauke jak najszybciej. Do czytania dokumentacji nie wymagana jest jakas zawrotna wiedza. Co do wyboru, ja mimo wszystko polecilbym Kohane, nie przytlacza ogromem, w miare prosty, niezle udokumentowany. Dobry na poczatek moim zdaniem. pozdr |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 12:08 |