![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 36 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, dzisiaj tak sobie przeglądałem statystyki, i zauważyłem, że użytkownicy internetu coraz mniej używają rozdzielczości ekranu 800x600.
Ogólnie wiele stron przyjęło sobie stałą szerokość witryny o wartości : 760px. Może czas to zmienić i rozszerzyć trochę tą optymalną wartość? Przystosować się do stale spadającej popularności 800x600 i do rosnącej popularności np. 1280x800. Z resztą zobaczcie sami jak wyglądają statystyki: www.ranking.pl Co Wy na to? Ten post edytował bogdan89 17.09.2008, 14:53:47 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
to dziwne co piszesz, bo kilka książek jakie przeczytałem (programowanie php, javascript itp) mówi i doradza aby nie stwarzać serwisów niedostępnych dla ludzi, nawet małej grupy. Aczkolwiek przy dłuższych rozmyślaniach faktycznie bawienie się w tworzenie strony pod rozdzielczość 800x600 to już spora fantazja (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Jakby każdy miał taki pogląd to nie było by przeglądarek graficznych. Po co je robić skoro odsetek społeczeństwa korzysta jeszcze z tekstowych? Po co stosować AJAX'a skoro nie każda przeglądarka obsługuje JavaScript? Po co powstał Windows Vista skoro nie na każdym skoro można go zainstalować na komputerze który ma więcej niż 256 MB ramu? Najlepszym przykładem będzie chyba gmail.com, też jest niedostępny dla kilku procent ludzi, a jednak powstał i cieszy się wielkim powodzeniem. P.S. Piszesz o książkach traktujących o JavaScript? Jakim prawem one powstały - JavaScript nie działa wszędzie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 12:21 |