![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
zrobiłem sobie rotujące wiadomości, których treść obierana jest z tablicy i wyświetlana co określony czas na ekranie. Działa. Na górze strony wyświetlają się numery poszczególnych wiadomości. Chciałbym aby po kliknięciu na jeden z numerków wyświetliła się wskazana wiadomość. W końcu nikt nie chce czekać długo na wiadomość znajdującą się na końcu. Dziękuje za pomoc, bo nie wiem jak to zrobić.
Jak pokazać konkretny news po kliknięciu na jego numer? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <div id="tutaj"></div> function$(id) { return document.getElementById(id); } function napis() { $("tutaj").innerHTML = txt[nr]; var info = ''; var pausa = " | "; for (x=0; x<txt.length; x++) { if (x>0) info+=pausa; info += '<span class=\'txtCzarny11\' onclick=\'javascript:GetMsg("'+x+'");\' id=\'f_'+x+'\'>'+(x+1)+'</span>'; } $("znacznik").innerHTML = info; nr++; if (nr>=txt.length) nr=0; setTimeout("napis()",20000); } function GetMsg(x) { $('f_'+x).innerHTML=(x+1)+'<br />'+txt[x]; } napis(); Nie jestem pewien czy dobrze Cię zrozumiałem ale chyba chodzi o coś takiego. Nie sprawdzane, pisane z palca, nie wiem skąd wziłąęś w tym skrypcie tablicę txt, nie dbałem o zgodność np z IE, chcę tylko przekazać ideę (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował webcitrn 19.09.2008, 11:21:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 17:27 |