![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Od rana jestem bombardowany informacjami o nowej przeglądarce od Google o nazwie Chrome. Jest ona opisywana jako zabójca IE, jednak moim zdaniem bardziej zaszkodzi Fx. W końcu Google sporo płaci fundacji Mozilla. Teoretycznie dziś można ściągnąć gogle chrome, ale cały czas jest 404 na stronie pobierania. W sieci można znaleźć dużo informacji na temat nowej przeglądarki, a samo Google zrobiło komiks.
Czyżby Google szykowało nam narzędzie do sprawnego używania usług Google? Co wy na to? -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolejna wkurzająca przeglądarka nie respektująca location=no w popupach. Do tego ten pasek adresu jest wiekszy niz w ff3. Czy ci wszyscy designerzy pogłupieli
![]() Ten post edytował Black-Berry 6.09.2008, 12:09:32 -------------------- http://www.berry.nazwa.pl/edico/public_html/index.php ----> under construction
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolejna wkurzająca przeglądarka nie respektująca location=no w popupach. Do tego ten pasek adresu jest wiekszy niz w ff3. Czy ci wszyscy designerzy pogłupieli ![]() Tak sobie przeglądam to forum i czasami mam wrażenie że niektórzy ludzie nie rozumieją że przeglądarki nie są dla developerów robione tylko dla użytkowników końcowych. Ja nie wyobrażam sobie, żeby przeglądarka nie informowała mnie jaki jest adres strony/popupu (inna sprawa że mój ff dla mojej wygody nie wyświetla żadnych popupów ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak sobie przeglądam to forum i czasami mam wrażenie że niektórzy ludzie nie rozumieją że przeglądarki nie są dla developerów robione tylko dla użytkowników końcowych. Ja nie wyobrażam sobie, żeby przeglądarka nie informowała mnie jaki jest adres strony/popupu (inna sprawa że mój ff dla mojej wygody nie wyświetla żadnych popupów ![]() ja jednak sobie mysle ze gdyby nie deweloperzy to uzytkownicy koncowi mogliby sobie tymi przeglądarkami co najwyżej przeglądać zdjęcia z wakacji ![]() ![]() -------------------- http://www.berry.nazwa.pl/edico/public_html/index.php ----> under construction
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja jednak sobie mysle ze gdyby nie deweloperzy to uzytkownicy koncowi mogliby sobie tymi przeglądarkami co najwyżej przeglądać zdjęcia z wakacji Nie bądź taki zadufany. To nie użytkownicy są dla Ciebie tylko Ty dla użytkowników. Jesteś wyrobnikiem i tyle.![]() A popapy nie są jakimś złem któregotrzeba się wyzbyć. Złe to mogą być storony które atakują milionem popupów (np. te z napisem 'xxx' w tytule). Jak ktoś nie wchodzi na takie strony to nie potrzebuje blockerów To może w ogóle wywalimy adres z przeglądarki. Po co użytkownik ma wiedzieć gdzie jest i komu hasło wpisuje? Nie tylko strony XXX wywalają popupy. Jeśli byłaby mozliwość blokowania wyświetlania informacji skąd jest popup to nigdy nie byłbyś w stanie dowiedzieć się czy właśnie ogldasz część strony czy wklejnoy kod bo ktoś się na nią włamał czy na przykład ktoś snifuje Ci łącze i zabawia się w man-in-the-middle ![]() ![]() ![]() Wyobraźni trochę. |
|
|
![]()
|
|
Nie bądź taki zadufany. To nie użytkownicy są dla Ciebie tylko Ty dla użytkowników. Jesteś wyrobnikiem i tyle. Nie ja jestem zadufany tylko developerzy przeglądarek. To oni łamią standardy bo sobie coś ubzdurali. Przez to ja nie mogę tworzyć lepszego oprogramowania dl aużytkowników końcowych.To może w ogóle wywalimy adres z przeglądarki. Po co użytkownik ma wiedzieć gdzie jest i komu hasło wpisuje? Nie tylko strony XXX wywalają popupy. Jeśli byłaby mozliwość blokowania wyświetlania informacji skąd jest popup to nigdy nie byłbyś w stanie dowiedzieć się czy właśnie ogldasz część strony czy wklejnoy kod bo ktoś się na nią włamał czy na przykład ktoś snifuje Ci łącze i zabawia się w man-in-the-middle ![]() ![]() Wyobraźni trochę. To nie mi brakuje wyobrazni tylko tobie. Zobacz ile rzeczy można sobei wyobrazić:
Ten post edytował Black-Berry 19.09.2008, 10:54:28 -------------------- http://www.berry.nazwa.pl/edico/public_html/index.php ----> under construction
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Większosc użytkowników nie zwraca uwagi na adres w popupupie i mogę sobie nawet wyobrazić przeprowadzenie badań na ten temat Równamy do najgorszych tak? To może wywalmy zakładki z przeglądarek, większość pewnie z nich nie korzysta.Da się to rozwiązać np. pokazując adres lub ostrzeżenie jeśli popup jest z innej domeny; To ma ręce i nogi.Mozna zrobić przycisk "nie pokazuj adresu w popupach dla tej witryny"; To również.Mozna przynajmniej wprowadzić opcję ukrywania paska w opcjach tak jak to ma IE; Można tylko tak naprawdę po co?Można pytać użytkownika czy przeglądarka ma respektować standardy JS przy 1 uruchomieniu "Pani Basia" odpala przeglądarkę i dostaje taki komunikat. Co on jej mówi? Pewnie tyle: "Bla bla bla bla bla bla bla. Kliknij Tak lub Nie"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 01:36 |