![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jestem bardzo początkującym użytkownikiem Symfony oraz raczkuje w programowaniu obiektowym Korzystam w tej chwili z paru stron dla przedszkolaków typu "napisz to a wyjdzie tamto" Przeglądam w tej chwili Dokumentacje na "trac-symfony...." mój pierwszy project. Problem mam taki. Założyłem projekt aplikacje stworzyłem bazę i tabele i przy poleceniu "php symfony.php propel-generate-crud frontend post Post" pojawia mi się błąd Fatal error: Cannot redeclare class databasemap in c:\php\propel\runtime\classes\propel\map\DatabaseMap.php on line 47 Proszę o pomoc co z tym zrobić PS Co ciekawe polecenie działa na sf_sandbox. Ale przy przeglądaniu strony http://localhost/sf_sandbox/web/frontend_dev.php/post wywala tyle błędów że się w oczach mieni Czekam na pomoc Ten post edytował sebusiek 13.09.2008, 20:03:56 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba w schema.yml jest wszystko ok. Bo chodziły komendy symfony-propel-build-model ....build-sql ....insert-sql tylko
propel-generate-crud itd... nie poszła To jest listing config.php z aplikacji <?php // symfony directories $sf_symfony_lib_dir = 'C:\php\pear/symfony'; $sf_symfony_data_dir = 'C:\php\pear\data/symfony'; a to z sf_sandbox <?php // symfony directories $sf_symfony_lib_dir = dirname(__FILE__).'/../lib/symfony'; $sf_symfony_data_dir = dirname(__FILE__).'/../data/symfony'; Jeśli chodzi o instalację przeprowadziłem od nowa począwszy od serwera Apache, php, Mysql'a Pear'a zrobiłem jakieś go-pear.bat a później dołączyłem kanały symfony i zrobiłem instalkę pear install symfony/symfony Ale to było wczoraj bo dzisiaj zacząłem się bawić tym pear'em bo też pomyślałem ze coś z tą instalacją może być nie tak. Niestety tak pewnie zagmatwałem że teraz mało co chodzi. Ja wogóle coś mało rozumiem z tej instalacji i co tak właściwie jest potrzebne do tego Symfony. Jakiś Propel, jakiś Creole, phing. Może jest jakaś jedna instalka dla przedszkolaków typu "setup" ale ja takiej nie znalazłem Dzięki za odpowiedzi i czekam dalej na pomysły |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 19:31 |