![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem w klasie maturalnej. Po zakończeniu szkoły chcę studiować Informatykę we Wrocławiu. Na maturze zdaję matematykę, nie wiem jednak jeszcze czy wybiorę poziom podstawowy czy rozszerzony. Czy to prawda, że wybierając się na Informatykę brana pod uwagę jest bardziej ocena z matmy niż z informatyki ? Czy na studia wystarczy dobra ocena z matematyki poziomu podstawowego, czy powinienem brać się koniecznie za poziom rozszerzony ? Z góry dzięki za rady. socker1 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W moim mieście progi do najlepszego technikum były o kilkadziesiąt punktów niższe niż do najlepszych liceów, a poziom z tego, co słyszałem tragiczny. Może kiedyś było inaczej, ale obecnie dobre technikum to raczej rzadkość, chyba, że w największych miastach jest inaczej.
W każdym razie, ja w tym roku zaczynam studia informatyczne na PG, zdawałem polski podst., rozszerzoną matematykę i rozsz. angielski. Fizyka nie była mi potrzebna, więc jej nie zdawałem, ale też nie olałem, bo na studiach technicznych nie da się jej uniknąć. Z podstawową matematyką jest szansa dostania się, ale później może być ciężko z utrzymaniem, więc warto od razu przyswoić poziom rozszerzony, bo potem łatwiej już nie będzie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 19:43 |