![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciał bym sobie kupić nowy komputer ale tak nie szalejąc z ceną. Mam do dyspozycyj ~3000zł komputer powinien posiadać jednostkę, monitor w ostateczności bez monitora. Nie znam się zbyt na sprzęcie i z chęcią wysłucham co macie do powiedzenia w tej sprawie... Z góry dzięki za pomoc *Mam nadzieję, że ten temat nie narusza regulaminu forum ;p -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
XP wg różnych źródeł obsługuje nawet do 4gb przy wyłączonym pliku wymiany
1 karta ma ta przewagę ze nie musi się z 2gą co chwile komunikować oraz nie musi 2x pobierać tego samego bo największym mankamentem wszelkiego rodzaju sli jest to ze ram nie jest współdzielony i karty często duplikują dane. Ostatnio gdzieś było porównanie ze 1 karta z 1gb ramu była lepsza niż 2x512 (mowie o tym samym procesorze graficznym) gdyż potrafiła więcej tekstur na raz pomieścić i nie było 1-2 sek freezow na pobranie nowych tekstur. Zreszta jak kupisz 1 mocniejsza to jak wyzej zauwazono jak Ci zabraknie mocy mozesz za jakis czas dokupic 2gą. Co do raida owszem jest wzrost wydajności, ale większość raidow jest programowa wiec wzrasta nieznacznie obciazenie proca, i na zdrowy rozsadek 2 urzadzenia moga sie szybciej zepsuc niz 1, chociaz przy regularnym backupie to nie powinno stanowic problemu, ale przy wiekszych pojemnosciach roznica w cenie jest znaczac na niekorzyść raida ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:07 |