![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zrobiłam ankietę z polem jednokrotnego wyboru (radio) i wszystko zapisuje sie do bazy mysql. Zmieniłam na pole wielokrotnego wyboru (checkbox) i dodaje do bazy z odpowiedzi A, B, C, tylko ostatnią wartość, zamiast wszystkich. Chce zroić tak, aby na pytanie 1 można było wybrać odpowiedz A, B i C lub jedną z kombinacji $pytanie_1=$HTTP_POST_VARS['pytanie_1']; $zapytanie="INSERT LOW_PRIORITY INTO nazwa VALUES('$nazwa', '$pytanie_1', '$pytanie_2')"; Co mam poprawić? Tak samo dzieje się przy wyciąganiu inforamacji z bazy pomimo że rębcznie dopisałem drugą wartość tylko jedna sie pokazuje Dzięki za pomoc
Powód edycji: dodałem tagi (cysiaczek)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast zapisywać do bazy sprawdzić co wygeneruje kod który podał hwao.
Jeżeli nie zmieniłaś zapytania INSERT to do bazy zostanie zapisane właśnie ciąg Array. Jak już wcześniej pisałem od Ciebie zależy, czy chcesz dla odpowiedz A,C miec jeden rekord w bazie z ciągiem znaków 'A,C' czy też dwa rekordy jeden z wartością A a drugi z wartością C. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 13:53 |