![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem 18 letnim uczniem liceum, na maturze zdaje j. polski j. angielski matematyke i fizyke (wszytko rozszerzone oprocz polskiego) potem mam zamiar isc na studia inzynierskie zwiazane
z praca z komputerami lub ogolnie technologia i tu zaczyna sie moj problem. Nie wiem jakie studia mam wybrac ? Mechatronika, robotyka, informatyka .... a jak juz to na jaka pojsc specjalizacje, wiem ze jest ich rowniez wiele jak np informatyka stosowana, programowanie, bazy danych, oprogramowanie. Nie mam o tym zielonego pojecia a mysle ze wiekszosc z Was jako doswiadczeni "komputerowcy" orientuja sie co jest teraz w cenie na rynku. Interesuje mnie kierunek po ktorym latwo dostane prace byc moze juz na 3 roku studiow i bede zarabial przyzwoite pieniadze ( to chyba logiczne) chce by praca byla jeszcze w miare normalna, nie chce spedzic reszty dnia przed komputerem. Wiec co polecacie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 12 Dołączył: 3.03.2008 Skąd: łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam wycieczkę w las, w puszczę, na jakieś 2 tyg. SAMEMU!
Postaw sobie szałas, pożyj sam, dowiedz się o sobie pare rzeczy, czego chcesz od życia, itd. Jakiś zapas żarcia weź, albo łuk sobie skołuj (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Moja rada wynika stąd ,że w pełni to rozumiem, że można nie wiedzieć w wieku 18 lat co się chce robić. Dlatego warto na spokojnie nad tym pomyśleć w ciszy i skupieniu, w oderwaniu od codzienności. Na pocieszenie powiem, że takich ludzi jest większość, więc nawet jak nie uda Ci się dotrzeć do swojego wnętrza, odkryć swoich pasji to i tak jakoś dasz radę na tym ziemskim padole. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 15:35 |