![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam problem.
Korzystam z mod_rewrite:
Link powiedzmy, index.php?module=Contact zamiania ładnie na Contact. W sekcji <head> w pliku /w katalogu templates/ mam odnośniki do plików CSS, /css/ Problem polega jednak na tym, że w momencie kiedy korzystam z mod_rewrite style nie są wykrywane. Jak mogę to poprawić? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Daj nad tą regułą rewriteCond któy sprawdza rozszerzenia odwoływanych requestów i przepuszcza tylko wybrane. Jezeli rozszerzenie jest ok to wywołuje plik A co jeśli zdarzy się sytuacja, w której będzie "/sdfa/sdf/asdf/asdf/sadf/"? Wtedy na nic Ci się to nie zda chyba, że będziesz ścieżkę zwracał via Rewrite. Choć nieciekawie to może się skończyć dla transferu, bo przeglądarka za każdym razem będzie ściągała arkusz/skrypt/grafikę od nowa. Cytat A czy jest może jakieś inne rozwiązanie? Osobiście przyjąłem, że przy korzystaniu z przepisywania adresów stosuję adresy bezwzględne zaczynające się od "/" (czyli od katalogu głównego (sub)domeny)). Oczywiście, nie muszę chyba wspominać o RewriteCond sprawdzający istnienie plików w odpowiednim miejscu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 17:56 |